Välj en sida

Alltid trygg med Evolution Card

Ditt Evolution Card är bland de tryggaste betalningsmedlen du kan använda, inte minst i dessa tider. Just nu väljer många att göra merparten av sina köp online och vi rekommenderar att du använder ditt Evolution Card till detta.

  • Med Evolution Card ingår tjänsten «Verified by Visa» som innebär att du identifierar dig med Mobilt BankID och får tillgång till en säkrare betalningslösning när du betalar med ditt kort på nätet.
  • Med ett vanligt bankkort belastas ditt bankkonto direkt när köpet görs. Om du istället använder ditt Evolution Card hinner du få din vara och kan kontrollera att produkten är rätt och att fakturan stämmer innan du betalar. Dessutom kan du känna dig extra trygg i att du kan få pengarna tillbaka om varan inte skulle komma fram välbehållen eller om butiken där du handlat skulle gå i konkurs.
    Läs mer om att handla tryggt på nätet »

Delbetalning behöver inte vara så dyrt

Med Evolution Card har du alltid möjlighet att delbetala dina köp, vilket är bra om du behöver prioritera något annat i stunden. Många har en felaktig uppfattning om att det skulle vara väldigt dyrt att utnyttja delbetalning, men eftersom du alltid delar årsräntan med årets 12 månader blir totalsumman inte så hög som man först kan tro. Hur räntekostnaden räknas ut illustreras i nedan exempel.

Årsräntan är för närvarande 16,40 %. Om du då köper något för 6 000 kr och delar upp betalningen på 4 månader får du betala:

6000*0,164/12 = 82 kr månad 1

+ 4500*0,164/12 = 61,5 kr månad 2

+ 3000*0,164/12 = 41 kr månad 3

+ 1500*0,164/12 = 20,5 kr månad 4

= 205 kr i ränta (varav 30 % är avdragsgill i deklarationen).

Detta innebär en totalkostnad på 6205 kr.

Vi vill även uppmuntra till att använda ditt kort för att hjälpa dem som inte själva bör eller kan ta sig ut på olika ärenden just nu. Kanske har du en äldre granne som behöver hjälp att handla mat? Passa på att göra en god gärning och samla samtidigt poäng på ditt Evolution Card.